mr. Paul Veerman

Specialisatie: ondernemingsrecht, insolventierecht en huurrecht

mr. Toon Kool

Specialisatie: erfrecht, ondernemingsrecht, appartementsrecht

Melisse Mers

Specialisatie: erfrecht en contractenrecht

mr. Lex Loerakker

Specialisatie: erfrecht en contractenrecht

Recente blog artikelen

Erfrecht. Gebruikrecht van deelgenoten. Gebruiksgenot. Vergoeding voor het gebruik van een woning. Is een gebruiksvergoeding verschuldigd? Berekening van de gebruiksvergoeding.

25 september 2023|Reacties uitgeschakeld voor Erfrecht. Gebruikrecht van deelgenoten. Gebruiksgenot. Vergoeding voor het gebruik van een woning. Is een gebruiksvergoeding verschuldigd? Berekening van de gebruiksvergoeding.

De Rechtbank Amsterdam heeft onlangs uitspraak gedaan over de vraag of een gebruiksvergoeding verschuldigd was als vergoeding voor het [...]

Erfrecht. Beneficiaire aanvaarding nalatenschap. Wettelijke vereffening. Einde taak executeur. Dagvaarden van de executeur in hoedanigheid. Dagvaarding ontvankelijk?

18 september 2023|Reacties uitgeschakeld voor Erfrecht. Beneficiaire aanvaarding nalatenschap. Wettelijke vereffening. Einde taak executeur. Dagvaarden van de executeur in hoedanigheid. Dagvaarding ontvankelijk?

De Rechtbank Gelderland heeft onlangs uitspraak gedaan over de vraag of een voormalig executeur op de juiste wijze was [...]

Erfrecht. Executele. Legitieme. Informatieplicht van executeur. Verstrekken van gegevens. Omvang en waarde van nalatenschap. Reikwijdte. Termijn aanlevering stukken. Dwangsom.

11 september 2023|Reacties uitgeschakeld voor Erfrecht. Executele. Legitieme. Informatieplicht van executeur. Verstrekken van gegevens. Omvang en waarde van nalatenschap. Reikwijdte. Termijn aanlevering stukken. Dwangsom.

De Rechtbank Noord-Holland heeft onlangs uitspraak gedaan over de plicht van de executeur tot het verstrekken van gegevens om [...]

Erfrecht. Koop van onroerend goed. Misbruik van omstandigheden? Vernietiging van koopovereenkomst en leveringsakte? Verwarring door medicijngebruik? Stelplicht en bewijslast.

3 september 2023|Reacties uitgeschakeld voor Erfrecht. Koop van onroerend goed. Misbruik van omstandigheden? Vernietiging van koopovereenkomst en leveringsakte? Verwarring door medicijngebruik? Stelplicht en bewijslast.

Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft onlangs uitspraak gedaan over de vraag of een koopovereenkomst tussen erflaatster en erfgenaam van een [...]