mr. Paul Veerman

Specialisatie: ondernemingsrecht, insolventierecht en huurrecht

mr. Toon Kool

Specialisatie: erfrecht, ondernemingsrecht, appartementsrecht

Melisse Mers

Specialisatie: erfrecht en contractenrecht

mr. Lex Loerakker

Specialisatie: erfrecht en contractenrecht

mr. Dave E. Liqui Lung

Specialisatie: ondernemingsrecht en contractenrecht

Recente blog artikelen

Erfrecht. Legaat in testament. Verzoek tot wijziging van een legaat op de voet van artikel 4:123 BW. Last. Legaat onder verplichting. Verzorging huisdieren. Opheffing van legaat?

4 december 2023|Reacties uitgeschakeld voor Erfrecht. Legaat in testament. Verzoek tot wijziging van een legaat op de voet van artikel 4:123 BW. Last. Legaat onder verplichting. Verzorging huisdieren. Opheffing van legaat?

Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft onlangs uitspraak gedaan over een verzoek tot wijziging van een legaat onder verplichting. Erflaatster heeft [...]

Erfrecht. Verzoek tot opheffing testamentair bewind. Is voldoende aannemelijk dat verzoeker de onder bewind staande goederen zelf op verantwoorde wijze kan besturen?

27 november 2023|Reacties uitgeschakeld voor Erfrecht. Verzoek tot opheffing testamentair bewind. Is voldoende aannemelijk dat verzoeker de onder bewind staande goederen zelf op verantwoorde wijze kan besturen?

De Rechtbank Rotterdam heeft onlangs uitspraak gedaan over een verzoek tot opheffing van een testamentair bewind. Verzoeker verzoekt de [...]

Erfrecht. Schulden van de nalatenschap. Kosten voor begrafenis en uitvaart. Omstandigheden van de overledene. Schending van erfdeel door de kosten van de uitvaart? Toetsing.

21 november 2023|Reacties uitgeschakeld voor Erfrecht. Schulden van de nalatenschap. Kosten voor begrafenis en uitvaart. Omstandigheden van de overledene. Schending van erfdeel door de kosten van de uitvaart? Toetsing.

De Rechtbank Overijssel heeft onlangs uitspraak gedaan over de vraag of de kosten van een uitvaart tot de schulden [...]

Erfrecht. Zuivere aanvaarding. Onverwachte schuld. Machtiging om alsnog beneficiair te mogen aanvaarden. Ontvankelijkheid. Potentiële schuld? Termijn indienen van verzoek.

13 november 2023|Reacties uitgeschakeld voor Erfrecht. Zuivere aanvaarding. Onverwachte schuld. Machtiging om alsnog beneficiair te mogen aanvaarden. Ontvankelijkheid. Potentiële schuld? Termijn indienen van verzoek.

De Rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft onlangs uitspraak gedaan over de vraag of de erfgenamen alsnog de nalatenschap beneficiair mochten aanvaarden [...]